Kent u de uitspraak “Als ik met pensioen ben dan ga ik doen wat ik altijd al wilde.” Wat in feite betekent dat de persoon zijn of haar leven uitstelt.

Wat heeft dat voor zin?
Wie van ons kan er zeker van zijn dat we de pensioengerechtigde leeftijd überhaupt bereiken? En als je dat geluk al hebt, hoe zit het dan met de gezondheid? Zijn we fysiek in staat om te doen wat we altijd al wilden? Of als we al gezond zijn, hebben we dan voldoende financiële middelen om te doen wat we willen of zien we onszelf genoodzaakt om een baantje te nemen om onze AOW aan te vullen omdat onze pensioenverzekeraar failliet is.

Stel dat we aan alle voorwaarden voldoen: we leven nog, zijn gezond en hebben een goed gevulde portemonnee en alle tijd van de wereld. Zijn we wel in staat om te genieten? Weten we hoe dat moet? Vooral als we ons hele leven lang plezier en voldoening ontzeggen en de goede tijden naar de toekomst schuiven.

Er is geen betere dag dan vandaag om te beginnen met het leven. Het leven dat we willen, dat ons plezier brengt, energie geeft en waarvan we geen afscheid willen nemen.

Het leven is te kort om het uit te stellen!