Uw facilitator, Ana Bloemraad is registerpsycholoog Arbeid en Organisatie en bestudeert al vele jaren de psychologie van vrouwelijk leiderschap. Zelf heeft ze verschillende leidinggevende posities bekleed en weet uit eigen ervaring welke valkuilen vrouwen met ambities tegen kunnen komen en hoe dat hen bij het bereiken van hun doelen kan belemmeren.

Als coach heeft ze vele vrouwen en mannen begeleid die hun ambities waar wilden maken. Toen ze zag dat het niet werkt als ze vrouwen dezelfde tools gaf als mannen, begon ze met het bestuderen van vrouwelijk leiderschap.
Wanneer vrouwen in hun kracht staan, hebben zij de “mannelijke” manier van leidinggeven niet nodig. Die aspecten  (ratio boven gevoel, met vuist op de tafel, controle, dominantie) kosten slechts energie, terwijl het natuurlijk leiderschap vanuit het vrouw-zijn juist energie oplevert. Door het onderzoek vond Ana uit hoe vrouwen machtig kunnen zijn, hoe ze kunnen beïnvloeden en de kantoorpolitiek in hun voordeel laten werken, juist door een authentieke vrouw te blijven. En dat werkte! De vrouwen die ze begeleidde begonnen te stralen en ze kregen steeds meer succes.

Een aantal van deze inzichten bracht ze nu samen in de training ‘Dansen met de Schaduw‘: … voor ambitieuze vrouwen.

“Nooit geweten dat zakelijk flirten zo gewaardeerd zou worden!”

Yvonne, HR manager bij een nutsbedrijf