Jouw facilitator, Ana Bloemraad is registerpsycholoog Arbeid en Organisatie en bestudeert al vele jaren de psychologie van leiderschap. Zelf heeft ze verschillende leidinggevende posities bekleed en weet uit eigen ervaring welke valkuilen vrouwen met ambities tegen kunnen komen en hoe dat hen bij het bereiken van hun doelen kan belemmeren.

Als coach heeft ze vele vrouwen en mannen begeleid die hun ambities waar wilden maken. Vrij snel kwam ze erachter dat het niet werkt als ze vrouwen dezelfde tools gaf als mannen. Daarom ontwikkelde ze de kennis en tools die vrouwen in hun kracht zetten.
Wanneer vrouwen in hun kracht staan, hebben zij de “mannelijke” manier van leidinggeven niet nodig. De aspecten van “mannelijk” leiderschap (ratio boven gevoel, met vuist op de tafel, controle, dominantie) kosten slechts energie, terwijl het natuurlijk leiderschap vanuit het vrouw-zijn juist energie oplevert. Door het onderzoek vond Ana uit hoe vrouwen machtig kunnen zijn, hoe ze kunnen beïnvloeden en de kantoorpolitiek in hun voordeel laten werken, juist door een authentieke vrouw te blijven. En dat werkte! De vrouwen die ze begeleidde begonnen te stralen en ze kregen steeds meer succes.

Een aantal van deze inzichten bracht ze nu samen in de training ‘Vrouw als authentieke leider‘.

“Nooit geweten dat zakelijk flirten zo gewaardeerd zou worden!”
Yvonne, HR manager bij een nutsbedrijf