Doe eens gek

Het leven is vaak zwaar en pijnlijk, daar kunnen we niet omheen. Wat we wel kunnen doen is ons permitteren om af en toe gek te doen. Laat de pessimist thuis en nodig de optimist uit om samen met jou naar de wolken te reiken. En wie weet bevalt dat zo goed dat je het vaker gaat doen: Optimisme is namelijk te leren.
Jongeren gaan tegenwoordig gebukt onder prestatiestress, keuzestress, sociale media stress, … Ze hebben het leven verruild voor virtual reality. Als het je niet meer bevalt en je wilt af en toe toch rust aan je kop, doe eens gek en ga offline!
En ik, ik doe altijd al gek. Sinds ik de opleiding Acceptance and Commitment Therapy heb gevolgd nog meer dan vroeger. Nu heb ik het nieuwe boek van Gijs Jansen, How2ACT, dus maak je borst maar nat – ik ga helemaal los in mijn recensie van dit boek.

 

Nog meer nieuws:

– In het voorjaar ben ik met mijn coauteur, Mariska Verduijn, begonnen aan de revisie van ons boek ‘Met stress in balans’. De uitgever gaf aan in 2019 een nieuwe uitgave op de markt te brengen.

– Op 9 oktober jl. kwamen in Zeist inspirerende professionals bij elkaar om te spreken over het ‘Werk in de 21ste eeuw’. Dit seminar heb ik georganiseerd samen met een aantal collega’s van het Platform Psychologen in Bedrijf en het was onze eerste publieke optreden  om de toegevoegde waarde van Arbeid en Organisatie en Arbeid en Gezondheidspsychologen onder de aandacht te brengen. Wil je o de hoogte blijven van andere activiteiten en programma’s kijk dan op onze site PPiB.

Artikelen in deze nieuwsbrief (klik op de titel als je het artikel wilt lezen):

Optimisme kunt u leren
Ken je het Tijgertje uit de boeken van Winnie de Poe nog? Een stuiterend, vrolijk wezentje dat in alles een uitdaging zag en alles kon. Is zo een optimisme niet aanstekelijk?
Of wordt je liever gezien als pessimist die leeft onder het motto: “Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist.” 

Stressreductie voor jongeren
Jonge kinderen, pubers en jongvolwassenen bezwijken onder stress, horen we op het nieuws. De remedie hiertegen is vrij eenvoudig, je moet alleen bereid zijn om het te doen. 

How 2 ACT
Eindelijk viel het lang verwachte boek ‘How2ACT’op mijn mat. De inhoudsopgave op zich was net een doos chocolaatjes, zo eentje die mijn moeder soms kreeg – een enorme rode doos vol met glimmende, prachtig gevormde chocolade bonbons waar elke bonbon een ongelooflijk begerenswaardige inhoud in zich droeg. Waar begin je dan?

Wist je dat…

… dankbaarheid een positieve rol lijkt te spelen in positieve gezondheid, met name op de gebieden van kwaliteit van leven en sociale relaties. Het ondersteunt gezonde mensen om veerkrachtiger te zijn in moeilijke tijden en kan aanvullend werken voor het verminderen van problemen.

… thuiswerkers productiver zijn dan hun collega’s op kantoor, en zitten bovendien beter in hun vel.

… in elk bedrijf van honderd man, één iemand structureel wordt getreiterd.