Vrouwen aan de top

Als u het zelf nog niet weet, dan vertellen verschillende media u het wel: Het is moeilijk voor vrouwen om carrière te maken en de top te bereiken. Dat klopt! Eenvoudig is het niet maar wel mogelijk! Daar hebt u zelf invloed op. Wilt u succes, wilt u gehoord worden, heeft u er genoeg van dat anderen er met uw suggesties en ideeën vandoor gaan en wilt u meer invloed op uw werk hebben? Stop dan met het imiteren van mannelijke eigenschappen, wordt authentiek, word een succesvolle, trotse vrouw!

Luisteren, motiveren, netwerken, persoonlijke ontwikkeling zijn maar enkele sterke vrouwelijke eigenschappen die een effectieve leider sieren. Vrouwelijkheid, schoonheid en charme zijn vaste ingrediënten van een charismatische persoonlijkheid en succes. Iedere vrouw heeft het, maar weinig durven het uit te dragen. Manipuleren: mannen willen het en doen hun best om het te leren; vrouwen kunnen het maar durven niet.

Vrouwen benadrukken te weinig deze kwaliteiten. Of nog erger: ze zijn zich hier niet eens bewust van.

Psychologie speelt hier een grote rol in. Pas als we ons bewust zijn van onze overtuigingen en mind-set die ons gedrag beïnvloeden, kunnen we effectief onze krachten inzetten en de gestelde doelen bereiken. Het is nuttig om te weten wat de oorzaak is van het gedrag van Queen Bee. Is elke aangeboden hulp van onze leidinggevende of collega daadwerkelijk behulpzaam? Veel organisaties zijn er trots op dat ze niet discrimineren – en wat als het vooroordeel onbewust is en voor vrouwen andere regels gelden dan voor mannen? Welk effect heeft dat op het eigen zelfbeeld van vrouwen en hun kansen om de top te bereiken?

Gewapend met deze kennis kunt u al veel obstakels op uw weg naar de top omzeilen. Maar u kunt ook een coach nemen die samen met u de beste kansen creëert voor uw succes als leidinggevende.

Een coachingstraject van BloemRaad Psychologen verschaft u niet alleen nuttige inzichten maar reikt ook praktische handvatten aan om uw kwaliteiten effectiever in te kunnen zetten in uw werk. U krijgt meer vertrouwen in uw functioneren, staat steviger in uw schoenen en leert hoe het carrière maken een energie gevend proces kan zijn zonder dat u daarbij uw privé leven hoeft op te geven.

Een team of een bedrijf kan de workshop ‘Vrouw als authentieke leider‘ inkopen.